קולורי/פוליטיקו סימיטי – בייגלה עם בולגרית מעודנת, עגבניה ומלפפון
הם אולי נראים מתוחכמים אבל ממש קל להכין אותם – הגרסה היוונית לבייגלה. וכשמצרפים אליהם בולגרית ועגבניה מתקבל כריך מושלם
המרכיבים ל10:
- 650 גרם קמח
- 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
- 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים
- 1 כף גדושה דבש
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפיות מחוקות מלח
- לציפוי:
- 1/4 כוס סילאן
- 1/2 כוס מים
- 1 כוס שומשום
- להגשה:
- בולגרית מעודנת פיראוס
- עגבניה פרוסה, מלפפון פרוס, עלי רוקט
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מערבל את מרכיבי הבצק למעט המלח ומערבבים ידנית בעזרת וו הלישה. מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ 3-4 דקות. מוסיפים מלח ומערבלים 3-4 דקות נוספות עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים בשקית נילון רופפת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מעבירים את הבצק למשטח העבודה (רצוי לא לקמח אבל אם דביק מקמחים קלות) ומחלקים ל-10 חלקים שווים (של כ 105-110 גרם). חוצים כל חלק ויוצרים נחש מכל מחצית. מצמידים את הנחשים ומסובבים כל קצה לכיוון הנגדי (בצורת בורג). חוזרים על הפעולות עם יתר חלקי הבצק.
-
03.
מצפים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. טורפים סילאן ומים בקערה ומכינים צלחת עם שומשום. סוגרים כל "בורג" בצק לטבעת, טובלים בקערת הסילאן ולאחר מכן מניחים בצלחת השומשום את שני צידי הטבעת כך שתצופה שומשום. מניחים כל טבעת מצופה בתבנית במרחק של לפחות 3 ס"מ זו מזו. אופים כ 20 דקות עד שהטבעות תפוחות ושחומות. מצננים שעה לפחות.
טיימר מופעל
-
04.
להגשה חוצים בייגלה לרוחבו, מניחים פרוסות בולגרית, עגבניה, מלפפון ועלי רוקט וסוגרים במחצית השניה. לנוחות האכילה חוצים לשניים. את הבייגלה לאחר האפייה אפשר להקפיא ולחמם לפני ההגשה.