סלט ירקות עם אורז קריספי – רענן ומלא בטעמים | השף הלבן

סלט ירקות שמח עם אורז קריספי

סלט ירקות צבעוני ורענן שמשלב טעמים ומרקמים בצורה מושלמת. עם חסה קצוצה, גזר, פלפל אדום, מלפפונים, בצל סגול ושעועית אדומה שמוסיפה טאץ' מקסיקני. האקס-פקטור – אורז קריספי שנאפה בתנור ומוסיף קראנצ' בכל ביס. מתובל ברוטב עדין של שמן זית, מיץ לימון וחרדל, הסלט הזה הוא חגיגה של טעמים ובריאות. מתאים כתוספת או כמנה עיקרית קלילה.

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 3-4 מנות:

לאורז:
  • 2-3- כוסות אורז מבושל
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף סויה
לסלט:
  • 1 ראש חסה לבבות קיסר קצוץ
  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1.5 כוסות שעועית אדומה קפואה סנפרוסט
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • חצי בצל סגול קצוץ דק דק
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף מייפל/סילאן/דבש
  • 1 כפית חרדל
  • 1 שן שום כתושה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    אורז קריספי: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מפזרים את האורז המוכן על נייר אפייה ומוזגים עליו שמן וסויה.

  • 03.

    מערבבים שוב ומשטחים.

  • 04.

    אופים כ-30 דקות כאשר כל 10 דקות מערבבים קלות את האורז בעזרת כף עץ כדי שלא יישרף בקצוות. שומרים בקופסא אטומה עד השימוש.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 05.

    בזמן שהאורז בתנור מכינים את שאר המרכיבים לסלט:

  • 06.

    משרים את השעועית בקערה עם מים רותחים כחמש דקות ומסננים. אפשר גם להפשיר אותה במיקרוגל.

  • 07.

    חותכים את כל מרכיבי הסלט. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.

  • 08.

    סמוך להכנה מרכיבים את הסלט, מתבלים ומערבבים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.