סלט כרובית צלויה ובולגרית עם רוטב ויניגרט | השף הלבן

סלט כרובית צלויה ובולגרית עם רוטב ויניגרט

כרובית בסלט היא פשוט תענוג ובייחוד אם משדכים לה ירוקים, חמוציות ובולגרית. תהיו בטוחים שהסלט שאפרת ליכטנשטט ועינב בובליל הכינו יגנוב את ההצגה מכל הסלטים שעל השולחן.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כרובית צלויה ובולגרית עם רוטב ויניגרט
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים לקערת סלט גדולה:

לסלט:
  • 1 כרובית גדולה
  • 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • צרור רוקט
  • ½ כוס חמוציות
  • ½ כוס קשיו קלויים קלות על מחבת ללא שמן
  • ½ בצל סגול קטן פרוס לפרוסות
  • 100 גרם גבינה בולגרית 24% פיראוס
לרוטב:
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים את הכרובית היטב ומפרקים אותה לפרחים קטנים

  • 02.

    מניחים את הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים עליה שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות כ-60-45 דקות, או עד שהכרובית משחימה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

    מערבבים את כל מרכיבי הסלט ואת כל מרכיבי הרוטב.

  • 05.

    מוזגים את הרוטב סמוך להגשה.

  • 06.

    מפזרים על הכול גבינה בולגרית.

הכנת? כאן מדרגים
(0)