בצלים ממולאים בבורגול
בצלים ממולאים, מקורמלים בתנור המשלבים בתוכם מלית עשירה ומפתיעה של בורגול , עשבי תיבול וגבינות, מנה שכל מי שיטעם ממנה יופתע.

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 1 כוס בורגול גס מושרה כחצי שעה במים רותחים
- 1/2 שקית (400 גרם) מדליוני תרד סנפרוסט מופשר וסחוט
- 1 אריזה (250 גרם) גבינת חרמון 16% פיראוס
- 6 בצלים גדולים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית גדושה שום גבישי
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1/2 כוס עלי נענע
- 1 כף רסק עגבניות
- 4 כפות שמן זית
- 1 פחית עגבניות מרוסקות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שום גבישי
- 1 גביע (250 גרם) פטה עיזים 16% פיראוס
- עלי טימין טריים
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את הבצלים, חותכים חתך לאורכם ומבשלים אותם כרבע שעה במים עד שהם נפתחים.
-
02.
מסננים, מצננים ומקלפים גלדים.
-
03.
מפוררים לגושים את גבינת החרמון, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב - רצוי ללוש קלות.
-
04.
ממלאים את הבצלים במלית ומגלגלים.
-
05.
מניחים את הבצלים בתבנית עם שוליים משומנת היטב בשמן זית.
-
06.
מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים. בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות אופים 50-45 דקות עד להשחמת הבצלים.
טיימר מופעל
-
07.
מפוררים מעל פטה ועלי טימין ומגישים חם.
הידעת?
ניתן להכנה גם ללא גלוטן בהחלפת הבורגול בקינואה/אורז