מתכון מרק שעועית ובשר | השף הלבן

מרק שעועית ובשר

מרק שעועית עם טעם של בשר מעושן

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק שעועית ובשר

המרכיבים ל8 מנות:

  • 600 גרם בשר צוואר טרי חתוך לקוביות בגודל 2.5*2.5 ס"מ
  • 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך לילה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 גזר מגורר גס
  • 1 גבעול סלרי מגורר גס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את השעועית המושרית בסיר עם מים על אש בינונית במשך כשעה לריכוך חלקי. מסננים.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, גזר וסלרי עד שהבצל נעשה שקוף.

  • 03.

    מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

  • 04.

    מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את השעועית ויוצקים מים לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.

  • 06.

    מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. אם הבשר לא רך מספיק והמרק כבר סמיך ניתן להוסיף מים ולבשל כחצי שעה נוספת.  

הכנת? כאן מדרגים
(649)