מרק שעועית ובשר
מרק שעועית עם טעם של בשר מעושן
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 600 גרם בשר צוואר טרי חתוך לקוביות בגודל 2.5*2.5 ס"מ
- 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך לילה
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 גזר מגורר גס
- 1 גבעול סלרי מגורר גס
- 3 שיני שום קצוצות
- 5 כפות רסק עגבניות
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית כמון
- 1 כף פפריקה מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את השעועית המושרית בסיר עם מים על אש בינונית במשך כשעה לריכוך חלקי. מסננים.
-
02.
מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, גזר וסלרי עד שהבצל נעשה שקוף.
-
03.
מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
-
04.
מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את השעועית ויוצקים מים לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
-
06.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. אם הבשר לא רך מספיק והמרק כבר סמיך ניתן להוסיף מים ולבשל כחצי שעה נוספת.
הכנת? כאן מדרגים