מתכון מרק שורשים | השף הלבן

מרק שורשים

מרק מנחם ומשביע לימות החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק שורשים

המרכיבים ל6 מנות:

  • 750 גרם בטטות קלופות
  • 1/2 ק”ג תפו”א קלופים
  • 6 גזרים קלופים
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 פרסה שטופה [גם הירוק הבהיר]
  • 1 שורש סלרי גדול
  • 1 שורש פטרוזיליה גדול או שניים
  • 3 ארטישוק ירושלמי
  • מלח
  • מעט פפריקה חריפה [לא חייב]
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף שטוחה חאואייג’ למרק

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את כל הירקות וחותכים גס, בסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה.

  • 02.

    מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תבלינים.

  • 03.

    מבשלים עד שהירקות רכים במרק.

  • 04.

    מרסקים במעבד מזון או מיקסר "מקל",לא לרסק עד שנוזלי - להשאיר מעט גבישים וגושי ירק.

הכנת? כאן מדרגים
(149)