המרכיבים ל6 מנות:
- 750 גרם בטטות קלופות
- 1/2 ק”ג תפו”א קלופים
- 6 גזרים קלופים
- 2 בצלים גדולים
- 1 פרסה שטופה [גם הירוק הבהיר]
- 1 שורש סלרי גדול
- 1 שורש פטרוזיליה גדול או שניים
- 3 ארטישוק ירושלמי
- מלח
- מעט פפריקה חריפה [לא חייב]
- כף אבקת מרק עוף
- כף שטוחה חאואייג’ למרק
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את כל הירקות וחותכים גס, בסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה.
-
02.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תבלינים.
-
03.
מבשלים עד שהירקות רכים במרק.
-
04.
מרסקים במעבד מזון או מיקסר "מקל",לא לרסק עד שנוזלי - להשאיר מעט גבישים וגושי ירק.
הכנת? כאן מדרגים