מתכון מרק קרם חצילים קלויים בשמנת | השף הלבן

מרק קרם חצילים קלויים בשמנת

מרק חצילים מעודן בזכות תוספת השמנת, מתאים לארוחה צמחונית.

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם חצילים קלויים בשמנת

המרכיבים ל 6-4 מנות:

  • 1/2 1 ק"ג חצילים
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 שורש סלרי מגורר דק
  • 1 גזר מגורר גס
  • 1/2 כוס ריחן קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 6 כוסות מרק צח
  • 1 מיכל שמנת לקצפת מסדרת השף הלבן
לעיטור
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 2 גביעים שמנת של פעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים את החצילים על אש גלויה, מצננים, קולפים ומרסקים בעזרת סכין למחית גסה.

  • 02.

    ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן, מוסיפים את שני סוגי הבצל, הסלרי, הגזר והריחן ומאדים בסיר מכוסה 10 דקות, בוחשים מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים את החצילים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם בעיטור גבינת קשקבל ושמנת של פעם.

הכנת? כאן מדרגים
(264)