המרכיבים ל4-6 מנות:
- 400 גרם ערמונים בוואקום
- 2 כפות שמן זית
- 2 כרישה
- 2 בצלים
- 3 מקלות סלרי
- 5 ענפי תימין
- 0.5 כפית פלפל שחור
- 6 כוסות (כליטר וחצי) מים רותחים
- 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
- מלח, פלפל
- עלי בזיליקום/פטרוזיליה (להגשה)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
לחתוך לקוביות את הבצל, הכרישה והסלרי. להוסיף ענפי תימין ולטגן בסיר עמוק עם שמן זית כ- 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
להוסיף לסיר את הערמונים ולתבל במלח ובפלפל.
-
04.
להוסיף את המים הרותחים, לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית למשך כ-40 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
לכבות את האש ולהוסיף את הקצפת הצמחית (ללא רתיחה). להוציא מהסיר את ענפי התימין ולטחון את המרק היטב בעזרת ממחה ידני.
-
06.
"לשפץ" את התיבול, לצקת לקערית הגשה, לקשט בעלי בזיליקום/פטרוזיליה ולהגיש חם. * ניתן להכין את המתכון כחלבי, אם משתמשים בשמנת לבישול 15%, במקום השמנת הצמחית. * ניתן להגיש עם קרוטונים לשידרוג המנה
הכנת? כאן מדרגים