מתכון מרק ערמונים (פרווה) | השף הלבן

מרק ערמונים (פרווה)

מרק ערמונים

מאת: לימור תירוש
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק ערמונים (פרווה)

המרכיבים ל4-6 מנות:

  • 400 גרם ערמונים בוואקום
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כרישה
  • 2 בצלים
  • 3 מקלות סלרי
  • 5 ענפי תימין
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • 6 כוסות (כליטר וחצי) מים רותחים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
  • מלח, פלפל
  • עלי בזיליקום/פטרוזיליה (להגשה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    לחתוך לקוביות את הבצל, הכרישה והסלרי. להוסיף ענפי תימין ולטגן בסיר עמוק עם שמן זית כ- 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    להוסיף לסיר את הערמונים ולתבל במלח ובפלפל.

  • 04.

    להוסיף את המים הרותחים, לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית למשך כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    לכבות את האש ולהוסיף את הקצפת הצמחית (ללא רתיחה). להוציא מהסיר את ענפי התימין ולטחון את המרק היטב בעזרת ממחה ידני.

  • 06.

    "לשפץ" את התיבול, לצקת לקערית הגשה, לקשט בעלי בזיליקום/פטרוזיליה ולהגיש חם. * ניתן להכין את המתכון כחלבי, אם משתמשים בשמנת לבישול 15%, במקום השמנת הצמחית. * ניתן להגיש עם קרוטונים לשידרוג המנה

הכנת? כאן מדרגים
(310)