מתכון מרק כרובית עם אטריות ללא גלוטן תוצרת בית | השף הלבן

מרק כרובית עם אטריות ללא גלוטן תוצרת בית

מרק עדין, עשיר בטעם ומשביע בזכות האטריות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק כרובית עם אטריות ללא גלוטן תוצרת בית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 1 שקית (800 גרם) כרובית "סנפרוסט"
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
  • 5 עלי מרווה שלמים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל לבן
לאטריות:
  • 5 כפות קמח חומוס
  • 3/4 כוס מים
  • מלח, פלפל
להגשה (לא הכרחי):
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • חופן עלי מרווה קטנים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים כרובית, שום ותפו"א וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם כ 5 דקות. מוסיפים אגוז מוסקט, פלפל לבן, מלח ועלי מרווה ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה נוספת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 20-30 דקות עד שהירקות רכים. מוציאים את עלי המרווה (אפשר גם להשאיר במרק - טעמם יהיה מורגש יותר) טוחנים, טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    שמים בקערה את מרכיבי האטריות וטורפים לבלילה אחידה דלילה. מחממים מחבת מוברשת בשמן זית ויוצקים לתוכה בעזרת מצקת בלילה שתכסה את פני המחבת בשכבה דקה. מטגנים צד אחד וכשהוא מזהיב הופכים לטיגון הצד השני עד הזהבה. מצננים את החביתיות, מגלגלים יחד לגליל וחותכים פרוסות כך שנוצרות רצועות.

  • 04.

    להגשה מחממים שמן זית ומטגנים בו פרוסות שום ועלי מרווה עד הזהבה. מחלקים מרק בין קערות, שמים בכל קערית חופן אטריות, שום ומרווה מטוגנים ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(0)