מרק חומוס, עגבניות ומנגולד
מרק חורפי מושלם, קל להכנה ועם זאת משביע ועשיר בטעמים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1 שקית גרגרי חומוס מבושלים של סנפרוסט
- 2 גבעולי רוזמרין
- 2 שיני שום כתושות וקצוצות דק
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות מקולפות
- 1 צרור מנגולד או קייל, העלים מופרדים מהגבעול וקצוצים
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן זית
להגשה:
- פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת (לא חובה)
- שבבי צ'ילי גרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר עמוק, מניחים את גרגרי החומוס, 2 גבעולי רוזמרין, 1/3 כוס שמן זית וכף מלח. מוסיפים 10 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגרי החומוס מעל להבה נמוכה עד שהם רכים. מסירים את גבעולי הרוזמרין.
-
02.
בינתיים מחממים 3 כפות שמן זית במחבת עמוקה מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים הבצל ומטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות. מוסיפים את שיני השום וקוביות הגזר ומטגנים עד לריכוך, כ-10 דקות. מוסיפים את תכולת פחית העגבניות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים 5-10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לסיר עם גרגרי החומוס את תבשיל העגבניות ועלי המנגולד (או הקייל), מביאים לרתיחה שניה ומבשלים כ-10 דקות . טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים את המרק לקערות הגשה ומפזרים מעל מעט צ'ילי גרוס וגבינת פרמזן מגוררת.
הכנת? כאן מדרגים