מרק אפונה יבשה וקבנוס

מרק מיוחד עם אפונה יבשה וקבנוס

מאת: אור ימיני
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק אפונה יבשה וקבנוס

המרכיבים ל מנות 10:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס בצל מוקפא סנפרוסט
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות או לקוביות
  • 2-3 מקלות סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס כרישה מוקפאת סנפרוסט
  • 100 גרם קבנוס חריף מאיכות טובה, חתוך לקוביות
  • 500 גרם אפונה ירוקה מוקפאת סנפרוסט
  • 1/2 לימון, חתוך על קליפתו לקוביות קטנות
  • 2.5 ליטר מים
  • 1.5 כפיות מלח
  • פלפל שחור
  • עלי נענע קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם מתרככים (5-7 דקות).

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 02.

    מוסיפים את הכרישה והקבנוס ומטגנים שתי דקות נוספות.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את האפונה, הלימון והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהאפונה מתפרקת (שעתיים וחצי עד שלוש שעות).

  • 04.

    מדי פעם מערבבים ומוודאים שהמרק אינו נדבק לתחתית הסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

  • 05.

    מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים מעט עלי נענע ומזלפים שמן זית איכותי בכל צלחת.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.