שטרודל מלוח של גבינה וקישואים
שטרודל חגיגי ומרשים שמכינים בקלי קלות בזכות הבצק הנפלא של מעדנות ומילוי טעים של גבינות וקישואים שכל המשפחה אוהבת. תרגישו חופשי להוסיף ירקות שאתם אוהבים כמו

המרכיבים ל 5-6:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- 1 חבילת גבינת חמד 5% "פיראוס", מפוררת לפירורים
- 1 כוס ירוקים - פטרוזיליה וכוסברה, קצוצים
- 4 שיני שום כתושות
- ביצה טרופה להברשה
- שומשום לפיזור
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים את הבצל כ-15 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כעשר דקות נוספות עד שהן מתרככים מעט. מצננים.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי: גבינת חמד, בצלים וקישואים מטוגנים, ירוקים, ושום.
-
03.
מניחים מחצית מהבצק על נייר אפיה (את החצי השני שומרים בנתיים במקרר) ומרדדים מעט. מסמנים בעדינות את גבולות המילוי בשליש האמצעי, וחותכים ארבע פינות.
-
04.
חותכים משני הצדדים רצועות אלכסוניות ברוחב 2 ס״מ שישמשו אותנו לקליעה.
-
05.
מניחים שכבה נדיבה של המלית (שומרים מחצית לשטורדל השני). מקפלים את הקצוות מלמעלה ומלמטה.
-
06.
מתחילים לשזור רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X, עד שכל המילוי מכוסה בבצק.
-
07.
חוזרים על הפעולה עם המחצית השניה של הבצק.
-
08.
מצננים במקרר 20 דקות ובנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
טיימר מופעל
-
09.
מורחים ביצה ומפזרים שומשום אם רוצים.
-
10.
אופים כ45-55 דקות או עד שהשטרודלים יפים וזהובים.
טיימר מופעל