קרקר עם לאבנה, שמן זית וזעתר
קרקרים פריכים וטעימים שמכינים בקלי קלות עם לאבנה, שמן זית ושומשום. נשנוש מושלם!

המרכיבים ל מספר יחידות:
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כוס קמח מלא
- 1/4-1/2 כוס מים
- 150 גרם חמאה
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 ביצה
- שומשום / שומשום שחור/ מלח גס
- לאבנה עם שמן זית וזעתר של פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים למעבד מזון או למיקסר את כל מרכיבי הבצק ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ולא פירורית. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר למשך חצי שעה.
-
02.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 סנטימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
-
03.
מסגרים את העיגולים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מזלג יוצרים נקבים קטנים בעיגולי הבצק על מנת שלא יתפחו בתנור.
-
04.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום שחור ולבן.
-
05.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים מהתנור ומצננים את הקרקרים במשך מספר דקות. לאחר מכן מורחים לאבנה עם שמן זית וזעתר של פיראוס על ומגישים.