קרקר עם לאבנה, שמן זית וזעתר | השף הלבן

קרקר עם לאבנה, שמן זית וזעתר

קרקרים פריכים וטעימים שמכינים בקלי קלות עם לאבנה, שמן זית ושומשום. נשנוש מושלם!

מאת: איתמר הראל ואייל שמיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרקר עם לאבנה, שמן זית וזעתר
צילום: איתמר הראל ואייל שמיר עיצוב: איתמר הראל ואייל שמיר

המרכיבים למספר יחידות:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/4-1/2 כוס מים
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1 ביצה
לקישוט:
  • שומשום / שומשום שחור/ מלח גס
  • לאבנה עם שמן זית וזעתר של פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים למעבד מזון או למיקסר את כל מרכיבי הבצק ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ולא פירורית. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר למשך חצי שעה.

  • 02.

    מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 סנטימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.

  • 03.

    מסגרים את העיגולים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מזלג יוצרים נקבים קטנים בעיגולי הבצק על מנת שלא יתפחו בתנור.

  • 04.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום שחור ולבן.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מוציאים מהתנור ומצננים את הקרקרים במשך מספר דקות. לאחר מכן מורחים לאבנה עם שמן זית וזעתר של פיראוס על ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)