קיש שקשוקה | השף הלבן

קיש שקשוקה

הפכנו את השקשוקה הקבועה של שבת בבוקר – לקיש! בואו ללמוד איך לשדרג את השקשוקה האהובה ולהפוך אותה למרשימה ומיוחדת יותר

מאת: אריאל בן חמו
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש שקשוקה
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 4-6:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מלוח "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
לשקשוקה:
  • 1 בצל
  • 3 פלפלים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 8 עגבניות בשלות
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
להגשה:
  • 4-6 ביצים
  • בזיליקום - לא חובה
גודל תבנית: תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את השקשוקה: קוצצים בצל ופלפלים ומטגנים עד שהפלפלים מתרככים.

  • 02.

    מוסיפים שום כתוש ועגבניות קצוצות וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מגירות את הנוזלים ומעט מתפרקות.

  • 03.

    מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל 3-4 דקות עד שהנוזלים בשקשוקה מצטמצמים ומתאדים.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 04.

    מרכיבים את הקיש: מניחים את הבצק הפריך על התבנית ומהדקים היטב לדפנות, משלימים עם עוד בצק פריך אם הבצק לא מכסה את כל התבנית.

  • 05.

    בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 06.

    מוציאים בזהירות את הבצק מהתנור, מוסיפים את השקשוקה ועם כף יוצרים גומות ושמים בכל גומה ביצה.

  • 07.

    אופים כ-15 דקות נוספות או לפי מידת העשייה המועדפת של הביצים.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.