קיש פולנטה אלטרנטיבי וללא גלוטן
הפולנטה האהובה הופכת לקיש טבעוני נפלא! את הבצק החלפנו בפולנטה, לה הוספנו מלית של תרד, פטריות ופתיתים טבעוניים בסגנון גאודה. מתכון לחג שבועות אלטרנטיבי

המרכיבים ל 8-6 מנות:
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) משקה BARISTA סויה "תנובה ALTERNATIVE"
- 1 כוס (120 גרם) קמח תירס לפולנטה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1/4 שקית (50 גרם) פתיתים בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE"
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 5 פטריות שמפיניון פרוסות דק
- 1 גביע (250 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE"
- 2 כוסות תרד קפוא "סנפרוסט" מופשר וסחוט מנוזלים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3/4 שקית (150 גרם) פתיתים בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE"
- 1/4 שקית (50 גרם) פתיתים בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE"
- להגשה: עלי אורגנו או בזיליקום טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
שמים בסיר משקה סויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומוסיפים את יתר מרכיבי הבסיס. מבשלים תוך כדי ערבוב עד קבלת דייסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
-
03.
מעבירים את הפולנטה לתבנית ובעזרת ידיים משומנות או כוס שתחתיתה משומנת משטחים ומהדקים את הפולנטה לתחתית התבנית והדפנות עד גובה 3 ס"מ. אופים כ-20 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.
-
05.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות עד הזהבה קלה. מעבירים לקערה ומצננים.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
-
07.
מעבירים את המלית לתבנית על בסיס הפולנטה ומחליקים את פניה.
-
08.
מפזרים פתיתי גאודה ואופים כ-30 דקות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. בוזקים עלים טריים ומגישים.
טיימר מופעל