קיש ברוקולי וגבינות-מאת אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

קיש חגיגי של ברוקולי וגבינות

מתכון השער של חוברת שבועות לשנת 2021! קבלו את הקיש היפהפה של אפרת ליכטשנטט שמכינים עם ברוקולי וטריו מיקס 3 גבינות של השף הלבן. המנה שתהפוך למרכז השולחן בארוחת החג הקרובה

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דן פרץ (סטילס) עיצוב: נורית קריב (סטילס)

המרכיבים ל8 מנות:

לרכישה >>
לקלתית:
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 80 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 1-2 כפות חלב תנובה 3% קר
למלית:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה בינונית
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות או 8 עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 חבילה (250 גרם) ברוקוליני או 1/2 שקית (300 גרם) ברוקולי סנפרוסט מופשר ומסונן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
לרויאל:
  • 2 ביצים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
  • 1/2 כפית חרדל
  • 50 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס 16% או 5% שומן מפוררת
  • 100 גרם פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים בהפסקות (פולסים) לבצק פירורי. מוסיפים את החלמון וכף אחת מהחלב ומעבדים קצרות לבצק כמעט אחיד. אם הבצק יבש מוסיפים את יתרת החלב. אוספים את הבצק לכדור, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-30 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מקמחים היטב את משטח העבודה ואת המערוך. פותחים את הבצק על משטח העבודה, מפזרים עליו מעט קמח ומרדדים לעיגול בעובי כ-5 מ"מ ובקוטר מעט גדול יותר מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לבסיס לדפנות (אפשר להיעזר בנייר אפייה או לגלגל אותו על המערוך). דוקרים את הבצק במזלג, ומאחסנים במקפיא 30 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    מניחים על הבצק נייר אפייה מקומט ומניחים עליו משקולות אפייה או ממלאים בקטניות יבשות.

  • 05.

    אופים 20-15 דקות, עד ששולי הקלתית מזהיבים. מסלקים את הנייר עם הקטניות או משקולות האפייה ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהקלתית זהובה. מוציאים ומניחים לצינון קל.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    בינתיים, מכינים את המלית: יוצקים למחבת גדולה את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הכרישה והבצל ומטגנים 20-15 דקות על אש בינונית, עד שהם מזהיבים ומעט משחימים. מוסיפים את המלח, פלפל השחור והסוכר, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את השום והפלפלים (או עגבניות השרי), ומטגנים למשך 4-3 דקות, עד שהם רכים. מוסיפים את הברוקוליני (אם משתמשים בפרחי ברוקולי מוסיפים אותם בשלב ההרכבה) ואת המים, מכסים ומאדים 10 דקות. מכבים את האש ומסננים מהמים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    להכנת הרויאל: שמים בקערה גדולה את הביצים, השמנת והחרדל וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.

  • 08.

    להרכבה: מסדרים את רוב הירקות על הקלתית (שומרים כמה חתיכות יפות בצד, לקישוט החלק העליון). יוצקים בזהירות את הרויאל על המלית, לגובה אחיד. מניחים מעל את הירקות ששמרנו בצד.

  • 09.

    אופים 40-50 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומגישים חם לצד סלט טרי.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(33)