קיש בטטות ופטריות - קיש טעים ועשיר בטעמים | השף הלבן

קיש בטטות ופטריות

מתכון מושקע לקיש בטטות ופטריות מלא בדברים טובים: ירקות, גבינות, עשבי תיבול ובלילת רויאל – אידיאלי כארוחת צהריים או ערב לצד תוספת של סלט

מאת: חיה אילונה דר
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטות ופטריות
צילום: חיה אילונה דר

המרכיבים ל תבנית פאי 26 בעלת שוליים גבוהים/28 בעלת שוליים נמו:

  • 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • 2 כוסות קמח
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס גבינת קשקבל מגוררת/ פרמזן קולקשן
למלית:
  • 2 בטטות גדולות קלופות ופרוסות
  • 200 גרם פטריות שמפניון שלמות
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים 16% מסידרת פיראוס
  • 2 ענפי רוזמרין טריים
  • מלח, פלפל גרוס
  • 50 גרם צנובר קלוי
לבלילת הרויאל:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כף קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החומרים פרט לביצה ולמים,הבצק הופך לפירורי.

  • 02.

    מוסיפים את הביצה והמים ומערבלים עד להתכדררות הבצק סביב הוו.

  • 03.

    עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

  • 04.

    מוציאים מהמקרר מרדדים ומניחים על התבנית המשומנת, מהדקים לתחתית ולשוליים, מחזירים למקרר (אם מזג האוויר חם רצוי להכניס למקפיא).

  • 05.

    לאחר חצי שעה מוציאים, דוקרים את הבצק, מכסים בנייר אפייה ומעל מפזרים משקולות או שעועית/חומוס (עד גובה השוליים) ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפייה של 20 ד' (אפייה עיוורת).

  • 06.

    בינתיים מכינים את המלית:מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את הבטטות הפרוסות לבישול של 10 דקות, מסננים ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מסירים את רגלי הפטריות וקולפים את הראשים.

  • 08.

    מוציאים את התבנית מהתנור,מסירים את הנייר והמשקולות.

  • 09.

    מחממים את התנור ל-160 מעלות.

  • 10.

    הרכבת המילוי:בתחתית הבצק מפזרים את הקשקבל, מעל מסדרים את הבטטה, על הבטטה מניחים יפה את הפטריות ,מעל מפזרים את הפטה, המלח והפלפל.

  • 11.

    מערבבים את חומרי הרויאל ויוצקים על הכל.

  • 12.

    מפזרים את הצנוברים על הבלילה ומסדרים את עלי הרוזמרין מעל.

  • 13.

    אופים כ-30-35 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 14.

    ממתינים מעט לפני הפריסה.

הכנת? כאן מדרגים
(283)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.