פשטידת תירס
פשטידה חלבית שמתאימה כארוחת ערב קלילה גם לילדים וגם כמנה טעימה לחג השבועות.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 12 מנות:
- 4 ביצים
- 1 שקית (800 גרם) גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט", מופשרים
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% "השף הלבן"
- 1/2 כוס קמח
- 250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- כף שמן זית לשימון התבנית
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים את הביצים בקערה עד לתערובת קצפית.
-
02.
מוסיפים את התירס ואת השמנת לבישול.
-
03.
מוסיפים 1/4 כוס קמח ומערבבים הכול יחד.
-
04.
חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות ומוסיפים לקערה.
-
05.
מוסיפים את הקמח הנותר, את אבקת האפייה ואת המלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
06.
מעבירים לתבנית משומנת בכף שמן זית, ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כשעה, עד שהפשטידה מתייצבת.
הכנת? כאן מדרגים