פשטידת פלפלים קלויים, גבינה בולגרית וצנוברים טעים ופשוט
פשטידה קלת-הכנה וטעימה מאוד, המשלבת בין מתיקות הפלפלים הקלויים, מליחות הגבינה ופריכות הצנוברים. הפשטידה אף משתבחת למחרת הכנתה.
- 4 פלפלים אדומים גדולים
- 1 פלפל כתום
- 1 פלפל צהוב
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 3 ביצים גדולות
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
- 200 גרם גבינה בולגרית 16% או 24% פיראוס, מפוררת
- 150 גרם (כוס וכף) קמח לבן
- לעיטור: 20-30 גרם (חופן) צנוברים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
-
02.
מנקים פלפלים מזרעים וחותכים לרבעים. מסדרים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית וקולים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וקולים עוד 5-6 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.
טיימר מופעל
-
03.
מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.
-
04.
בקערה בינונית-גדולה טורפים 3 ביצים עם יוגורט בעזרת מטרף ידני.
-
05.
מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת ופלפלים קלויים ומערבבים במרית.
-
06.
מוסיפים קמח ומערבבים במרית עד לקבלת עיסה אחידה. הימנעו מערבוב יתר. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים, מפזרים צנוברים ומכניסים לתנור. אופים במשך 35-37 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 15-20 דקות ומגישים.
טיימר מופעל