פשטידת ירקות מנצחת מ-5 מרכיבים
רון יוחננוב עם מתכון לפשטידת גבינות פטה כבשים של פיראוס – מושלמת לטיול משפחתי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
המרכיבים ל5-6 סועדים:
מצרכים:
- 4 ירקות שאוהבים (זוקיני, גזר, קישואים, תפוחי אדמה), ניתן להמיר לכל סוג ירק שתרצו.
- 3 ביצים
- כוס קמח תופח. ניתן להכין עם כל סוג של קמח, ואפילו ללא גלוטן.
- 3 כפות שמן זית
- 250 גרם גבינת פטה כבשים של פיראוס. ניתן להשתמש גם בקוטג' תנובה
- 100 גרם פתיתי עמק - לא חובה
לעיטור:
- עלי טימין טריים (לא חובה)
גודל תבנית: 20/30 מלבנית או תבנית 24
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מגרדים בפומפיה או חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה (אין צורך בסינון או סחיטה).
-
03.
מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח והשמן. מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים היטב.
-
04.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, מקשטים ומכניסים לתנור.
-
05.
אופים כ-60 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים