פשטידת אטריות ופטריות פיקנטית
פשטידה בעלת טעם פיקנטי, מתאימה לאירוח ולארוחה משפחתית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות/ תבנית בקוטר 28 ס"מ או מלבנית 30X20:
- חבילת אטריות רחבות (400 גרם)
- 8 כוסות מים
- כף מלח
- 4 בצלים בינוניים קצוצים
- 4 כפות שמן
- קופסת פטריות משומרות מסוננות ושטופות היטב
- 3 ביצים
- ¼ כוס שמן (או 50 גרם מרגרינה מומסת)
- מלח
- פלפל
- חופן פתיתי גבינה צהובה (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר את המים עם המלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים כ 5 דקות (עם מכסה פתוח) עד לריכוך. מסננים ושוטפים במי ברז. מעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
02.
מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן יחד תוך כדי עירבוב כ - 3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לאטריות את תערובת הבצל והפטריות, את הביצים והשמן או המרגרינה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. משטחים את התערובת בתבנית.
-
04.
זורים על התערובת פתיתי גבינה צהובה - לא חובה.
-
05.
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, 50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים