פלוטים נפלאים מ-2 מרכיבים – מתכון פשוט לחג | השף הלבן

פלוטים נפלאים מ-2 מרכיבים

לא תאמינו באיזו קלות תוכלו להכין פלוטים מדהימים לסעודת שבועות! רון יוחננוב עם מתכון מהיר עם 2 מרכיבים בלבד, שאפשר גם לשדרג עם תוספות טעימות ומיוחדות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלוטים נפלאים מ-2 מרכיבים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

  • 3 ו-½ כוסות בתוספת 1 כף (500 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל בתוספת 1 שקית אבקת אפייה)
  • 1 ו-¼ כוסות (300 מ"ל) ריוויון או יוגורט תנובה
  • כפית מלח
להברשה:
  • ביצה טרופה
לציפוי:
  • 2 כוסות (200 גרם) זרעים וגרעינים (שומשום / קצח / גרעיני חמנייה / פשתן / דוחן / קינואה / שיבולת שועל)
לתוספות טעם (לא הכרחי):
  • 75 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פתיתי עמק
  • 1/3 גביע (75 גרם) פטה כבשים פיראוס 5% או 20% חתוכה לקוביות
  • 75 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 2/3 כוס (80 גרם) זיתי קלמטה ללא חרצנים קצוצים
  • ½ כוס (50 גרם) אגוזי קשיו קלויים ומלוחים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 

  • 02.

    שמים קמח, ריוויון או יוגורט ומלח בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות עד קבלת בצק אחיד. אם רוצים להוסיף תוספות טעם, מוסיפים ומערבלים דקה נוספת עד לפיזור אחיד.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים ל-8, מגלגלים כל חלק לגלילה ארוכה בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתבנית.

  • 04.

    מברישים את הגלילות בביצה, מפזרים עליהן גרעינים וזרעים ואופים כ-20 דקות עד הזהבה. 

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(30)