המרכיבים ל8 פיצות בינוניות :
- כרוביות יפות ומוצקות
- 1 כוס קמח (לא תצטרכו הכל)
- 2 ביצים L
- 1 כוס פירורי לחם או פנקו
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
- 100 גרם גבינת עמק מגורדת – תנובה
- עלי בזיליקום – לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור. משמנים את הנייר עם תרסיס שמן או בעזרת שמן זית ומברשת.
-
02.
חותכים את הכרוביות לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס"מ. שימו לב לחתוך בזהירות כדי שהכרובית לא תתפרק. אם היא קצת התפרקה אפשר לחבר את זה לפרוסה זה ידבק בהמשך. אם יש פרחים שלגמרי התפרקו מניחים בצד.
-
03.
שמים בצלחת אחת קמח, בשנייה ביצים ובשלישית פירורי לחם. תשתדלו שהצלחות תהיינה רחבות.
-
04.
מצפים את פרוסות הכרובית בקמח ולאחר מכן בביצה ובפירורי לחם. הכי חשוב זה שלב הביצה כדי שהיא תיתפס היטב.
-
05.
מניחים את שניצל הכרובית על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומתיזים מעל תרסיס שמן. אפשר גם לזלף שמן זית.
-
06.
אופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהפירורי לחם זהובים. זה יכול לקחת גם חצי שעה או שעה מאוד תלוי בטריות הכרובית ובגודל שלה. העיקר שהפירורים יהיו זהובים.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים, מורחים מעל כל כרובית רוטב עגבניות בנדיבות ומפזרים מעל עמק בנדיבות.
-
08.
מחזירים לתנור ל-10 עד 15 דקות רק עד שהגבינה נמסה. מפזרים בזיליקום ומגישים.
טיימר מופעל