פיצה משפחתית ״מזוייפת״ מבצק עלים
מתכננים אירוח משפחתי אבל אין לכם זמן רב להתכונן? הפשירו מראש בצק עלים והכינו בדקות בודדות, פיצות גדולות לכולם. הנה המתכון של אפרת ליכטנשטט שאסור לפספס
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל6-8:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשרת לפי ההוראות על האריזה
לרוטב עגבניות:
- 3 כפות רסק עגבניות איטלקי
- 1-2 כפות מים
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כפית אורגנו יבש
- ¼ כפית בזיליקום יבש
- ½ כפית סוכר
- ¼ כפית מלח
לפיצה:
- 150 גרם פתיתי גבינה לפיצה ״השף הלבן״
- 50 גרם גבינת חמד "פיראוס", חתוכה לקוביות
ירקות לפי מה שאוהבים:
- פרוסות של פטריות
- פרוסות בצל סגול
- פרוסות פלפל ירוק
- אפשר גם: זיתים, עגבניות ועוד…
- מעט שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן, מבשלים כשלוש דקות ומצננים לחלוטין.
-
02.
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
-
03.
פורסים מחצית מהבצק על נייר האפייה ומסמנים שוליים עם גב של סכין
-
04.
5 ס״מ מקצה הבצק.
-
05.
מורחים במרכז הבצק מחצית מהרוטב ומפזרים מחצית מהגבינות.
-
06.
מניחים את הירקות והתוספות שבחרנו ואופים כ-30 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.
טיימר מופעל
-
07.
חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק.
הכנת? כאן מדרגים