פיצה זריזה ללא שמרים
ארוחת ערב כיפית שמכינים בדקות עם הבצק הכי קל שיש להכנת פיצה. תפתחו לכם פיצרייה משפחתית שבה כל אחד מכין את הפיצה שהוא אוהב.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל4:
לבצק:
- 2/3 1 (230 גרם) כוסות קמח תופח
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה
- 2 כפות חומץ או מיץ לימון (לא מורגש לאחר האפייה. מיועד להתפחה)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
לרוטב עגבניות:
- 5 עגבנית מרוסקות או מגוררות על פומפיה גסה או 1 פחית (400 גרם) עגבנית מרוסקות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- מלח, פלפל
לציפוי:
- 1/2-1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- אפשרויות: זיתים קצוצים, תירס, פלפלים פרוסים
גודל תבנית: 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ או תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד, מכסים בניילון ומניחים ל 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל-220 מעלות.
-
03.
מחלקים את הבצק בהתאם
-
04.
לגודל התבנית מעבירים את הבצק לתבניות ובידיים משומנות מרדדים ומותחים אותו מהמרכז
-
05.
החוצה כך שבמרכז עוביו 1/2 ס"מ ובשוליים 3/4-1 ס"מ. אם יש זמן מניחים בטמפרטורת החדר ל
-
06.
10-15 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מורחים רוטב עגבניות על הבצק.
-
08.
מפזרים גבינה צהובה.
-
09.
מפזרים תוספות שאוהבים.
-
10.
אופים 20 דקות עד שהגבינה נמסה ושולי הבצק מזהיבים.
טיימר מופעל
-
11.
ממתינים 3-4 דקות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים