מתכון לפיצה אמיתית – ביתית וקלה | השף הלבן

מתכון לפיצה אמיתית

הילדים רוצים פיצה? כך יכינו בעצמם (בהשגחה כמובן) הנה מתכון קליל להכנת פיצה מוצרלה "אמיתית" ביתית קלילה, פינוק בצקי חם לילדים ומבוגרים כאחד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לפיצה אמיתית

המרכיבים ל8 מנות/תבנית פאי מספר 26:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח רגיל מנופה (לא תופח)
  • 2 כפות שמרית (שמרים בשקית)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • קורט מלח (מעט מאוד - כמה גרגירים בלבד)
  • 3/4 כוס מים חמים
לרוטב:
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מים
  • 2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית אורגנו או תבלין לפיצה
  • 100 גרם פתיתי פתיתי מוצרלה "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל חומרי הבצק במיקסר ומערבלים בערך 5 דקות במהירות גבוהה. מכבים את המערבל, מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ומניחים לשעה כדי שהשמרים יתפיחו את הבצק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מגררים את הגבינה על פומפייה.

  • 03.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב, חוץ מהגבינה, בקערה.

  • 04.

    מורחים בשכבת מרגרינה דקה מאוד תבנית לפאי (עגולה מספר 26 עם דפנות נמוכות).

  • 05.

    מדליקים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).

  • 06.

    מכינים משטח עבודה ומקמחים אותו מעט. מעבירים את הבצק מהקערה למשטח המקומח ומרדדים.

  • 07.

    מעבירים את הבצק לתבנית, מורחים עליו את הרוטב ומפזרים את הגבינה.

  • 08.

    אופים עד הזהבה ויציבות הפיצה.

הכנת? כאן מדרגים
(462)