עוגיות פרמזן מלוחות של עדי קלינגהופר
למה לנשנש סתם כשאפשר להתענג על כל ביס? עדי קלינגהופר עם המתכון הסודי שלה לעוגיית פרמז'ן חלומית שאתם חייבים לנסות

- 240 גרם קמח
- 200 גרם חמא תנובה רכה
- 2 שקיות פתיתי פרמז'ן השף הלבן
- 50 גרם גבינת אמנטל מגורדת
- 3 כפות שומשום
- 1 ביצה טרופה
- 50 גרם קצח
- 150 גרם שומשום
- 50 גרם פתיתי פרמז'ן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
02.
בקערת המיקסר מניחים קמח, חמאה, פרמז'ן , גבינת אמנטל ושומשום, מחברים וו גיטרה ומעבדים עד בצק אחיד.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-3. כל חתיכה מגלגלים לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים חצי שעה.
-
04.
בצלחת רחבה מניחים קצח, שומשום ופרמזן ומערבבים.
-
05.
מוציאים את גלילי הבצק מהקפאה, מברישים בביצה ומגלגלים בצלחת עם השומשום והקצח, מצפים את כל הגליל ופורסים לעיגולים.
-
06.
את עיגולי הבצק מניחים על תבנית אפייה במרווחים קטנים ( העוגיות לא מתרחבות ).
-
07.
כך חוזרים עם שאר גלילי הבצק.
-
08.
מכניסים לאפייה כ- 15 דקות או עד מעט הזהבה.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים, מצננים ואורזים בקופסא. העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר כ- 5 ימים.