בורקס מוצרלה משפחתי
בורקס משפחתי בתבנית אחת עם מילוי גבינות מפנק על בסיס פתיתי מוצרלה! קבלו את המתכון של עדי קלינגהופר שכבש את הרשת ואתם חייבים לנסות בעצמכם
המרכיבים ל12 בורקסים אישיים:
- 1 חבילה בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 ו-1/2 גביעים (375 גרם סה"כ) קוטג' תנובה
- 200 גרם גבינת פטה או בולגרית "פיראוס"
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל
- 200 גרם שומשום
- ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות במצב טורבו.
-
02.
מכינית את המלית: בקערה מניחים קוטג', גבינת פטה, פתיתי מוצרלה, ביצים, מלח ופלפל, מערבבים היטב עד קבלת מלית אחידה.
-
03.
מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה. מפזרים בתחתית התבנית שומשום.
-
04.
פורסים את בצק העלים על משטח וחותכים על פי גודל התבנית כך שנקבל 2 יחידות, לשכבה התחתונה ולשכבה העליונה.
-
05.
מניחים חתיכת בצק עלים בתחתית התבנית (אם בצק העלים שלכם דביק לאחר ההפשרה ניתן לקמח מעט וזה יקל על התהליך).
-
06.
לאחר הנחת הבצק בתבנית מניחים את מילוי הגבינות ומיישרים.
-
07.
מעל המילוי מניחים חתיכת בצק עלים נוספת.
-
08.
פורסים בזהירות לקוביות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
-
09.
מכניסים את הבורקס לאפייה ל-35 דקות או עד הזהבה מלאה.
טיימר מופעל
-
10.
לאחר מכן מוציאים, מצננים מספר דקות ופורסים באיזורים שסימנו.
-
11.
מגישים עם סלט ירקות, טחינה, ביצה קשה ואפשר גם פשוט לזלול מהתבנית. בתיאבון!
הידעת?
את הבורקס ניתן לשמור במקרר למשך יומיים ולחמם בתור על 180 מעלות למספר דקות.