לחמניות קוטג׳ תנובה | השף הלבן

לחמניות קוטג׳ תנובה

לחמניות קוטג' תנובה מבצק רך ועשיר שאי אפשר לעמוד בפניהן.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות קוטג׳ תנובה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל15:

מצרכים:
  • 500 גרם קמח (אפשר לשלב קמח רגיל וקמח כוסמין לבן)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפיות מלח
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג׳ תנובה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • ⅔ כוס חלב פושר (160 מ״ל) + 3-2 כפות לפי הצורך

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.

  • 02.

    מוסיפים קוטג׳, ביצה ושמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.

  • 03.

    מוסיפים את החלב בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד.

  • 04.

    מוסיפים את כל החלב ואם יש צורך (הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים.

  • 05.

    לשים במהירות נמוכה 10-12 דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 06.

    לשים את הבצק לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר).

  • 07.

    אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.

  • 08.

    מחלקים את הבצק ל16-חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל לכדורים במשקל 70 -65 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6-7 ס״מ.

  • 09.

    מגלגלים כל כדור לנחש ויוצרים קשר שמינייה. מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה.

  • 10.

    מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים חצי שעה ליד התנור.

  • 11.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

  • 12.

    מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.

  • 13.

    אופים כ 15-18 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות.

    טיימר מופעל
    00:18:00
הכנת? כאן מדרגים
(64)