לחמניות קוטג׳ תנובה
לחמניות קוטג' תנובה מבצק רך ועשיר שאי אפשר לעמוד בפניהן.
המרכיבים ל15:
- 500 גרם קמח (אפשר לשלב קמח רגיל וקמח כוסמין לבן)
- 1 כף שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 3 כפיות מלח
- 1 גביע (250 גרם) קוטג׳ תנובה
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- ⅔ כוס חלב פושר (160 מ״ל) + 3-2 כפות לפי הצורך
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
-
02.
מוסיפים קוטג׳, ביצה ושמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.
-
03.
מוסיפים את החלב בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד.
-
04.
מוסיפים את כל החלב ואם יש צורך (הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים.
-
05.
לשים במהירות נמוכה 10-12 דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה.
טיימר מופעל
-
06.
לשים את הבצק לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר).
-
07.
אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.
-
08.
מחלקים את הבצק ל16-חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל לכדורים במשקל 70 -65 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6-7 ס״מ.
-
09.
מגלגלים כל כדור לנחש ויוצרים קשר שמינייה. מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה.
-
10.
מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים חצי שעה ליד התנור.
-
11.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
-
12.
מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.
-
13.
אופים כ 15-18 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות.
טיימר מופעל