מתכון מאפה כרישה ותפוחי אדמה | השף הלבן

מאפה כרישה ותפוחי אדמה

מאפה תפוחי אדמה משביע, מתאים לשמש כתוספת וכן כמנה בפני עצמה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה כרישה ותפוחי אדמה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל תבנית מלבנית בינונית:

  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 כרישות שטופות, חצויות לאורך ולאחר מכן קצוצות לרוחב לחתיכות של כ-1 ס"מ
  • 700 גרם (כ-3 יח') תפוחי אדמה, מקולפים ופרוסים לפרוסות דקיקות
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי טימין
  • 1 כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שן שום, כתושה וקצוצה דק
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר ( טחון)
  • ¾ שקית פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אפיה עמוקה.

  • 02.

    מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים את ¾ כפית מלח ו- ¼ כפית פלפל ומערבבים היטב. מסדרים בשכבה אחידה בתבנית.

  • 03.

    ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הכרישה. מוסיפים את גבעולי התימין ומתבלים במעט מלח ופלפל. מטגנים את הכרישה עד שהיא רכה, 5-7 דקות. מסירים את גבעולי התימין ומפזרים את הכרישה מעל תפוחי האדמה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מוסיפים למחבת בו טיגנו את הכרישה, את השמנת והשום הקצוץ ומגרדים את שאריות הכרישה שנדבקו לתחתית המחבת. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-5 דקות. מערבבים פנימה את אגוז המוסקט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    יוצקים את השמנת מעל תפוחי האדמה והכרישה ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגוררת. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור 40 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(1033)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.