מתכון מאפה כרובית וגבינת חמד | השף הלבן

מאפה כרובית וגבינת חמד

מאפה פשוט להכנה וטעים מאוד היכול לשמש כמנה ראשונה בארוחה חלבית.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה כרובית וחמד

המרכיבים ל4 מנות / תבנית בינונית:

  • שמן זית
  • ½ שקית (400 גרם) כרובית של סנפרוסט
  • 2/3 כוס קמח
  • ½ כוס חלב 3% של תנובה
  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ חבילת גבינת חמד 5% פיראוס, מפוררת
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 02.

    מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עמוקה בשמן זית.

  • 03.

    בקערה גדולה, מניחים את הקמח, חלב, ביצה ו-2 כפות מים. מתבלים במלח ופלפל וטורפים היטב לבלילה אחידה וחלקה.

  • 04.

    מניחים את פרחי הכרובית המטוגנים בתבנית המשומנת ויוצקים מעל את הבלילה. מפזרים את חתיכות גבינת החמד, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ואופים בתנור 25-20 דקות, עד שהבלילה תפוחה וזהובה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל עוד קצת גבינת פרמזן ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(509)