מאפה חלה, בולגרית וביצים בסגנון יווני
מאפה מפנק בכלום עבודה שיש בו כל מה שצריך לארוחת ערב או בוקר: חלה, גבינה וביצים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל5:
- 1 חלה או 5 חליות, קרועות
- 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס", חתוכה גס
- 1/2 1 כוסות חלב תנובה
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- 3 ביצים לבלילה + 5 ביצים או 5 חלמונים
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
גודל תבנית: תבנית 20*30 או 5 תבניות אישיות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבנית ומפזרים בה את קרעי החלה ועליהן את הבולגרית.
-
02.
טורפים חלב, שמנת, 3 ביצים, מלח, פלפל אגוז מוסקט לבלילה אחידה ויוצקים על קרעי החלה.
-
03.
אופים כ 15 דקות, מוציאים ומשאירים תנור דולק. יוצרים 5 גומות על פני המאפה ושוברים לתוכן את הביצים או רק את החלמונים. אופים 15-20 דקות נוספות עד שהמאפה מתייצב ושחום והביצים במידת העשיייה הרצויה. מגישים מיד. אפשר לשמור במקרר עטוף בנילון נצמד עד 3 ימים ולחמם לפני ההגשה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים