מאפה חלה, בולגרית וביצים בסגנון יווני | השף הלבן

מאפה חלה, בולגרית וביצים בסגנון יווני

מאפה מפנק בכלום עבודה שיש בו כל מה שצריך לארוחת ערב או בוקר: חלה, גבינה וביצים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה חלה, בולגרית וביצים בסגנון יווני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל5:

  • 1 חלה או 5 חליות, קרועות
  • 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס", חתוכה גס
  • 1/2 1 כוסות חלב תנובה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 3 ביצים לבלילה + 5 ביצים או 5 חלמונים
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
גודל תבנית: תבנית 20*30 או 5 תבניות אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבנית ומפזרים בה את קרעי החלה ועליהן את הבולגרית.

  • 02.

    טורפים חלב, שמנת, 3 ביצים, מלח, פלפל אגוז מוסקט לבלילה אחידה ויוצקים על קרעי החלה.

  • 03.

    אופים כ 15 דקות, מוציאים ומשאירים תנור דולק. יוצרים 5 גומות על פני המאפה ושוברים לתוכן את הביצים או רק את החלמונים. אופים 15-20 דקות נוספות עד שהמאפה מתייצב ושחום והביצים במידת העשיייה הרצויה. מגישים מיד. אפשר לשמור במקרר עטוף בנילון נצמד עד 3 ימים ולחמם לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)