לחם קיפוד גבינה ושום – מתכון למאפה שום | השף הלבן

לחם קיפוד גבינה ושום – מתכון למאפה שום

מעדן שמכינים בכמה דקות והופך לכוכב שולחן האוכל

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם קיפוד גבינה ושום – מתכון למאפה שום
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 כיכר לחם כפרי עגולה
  • 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גאודה
  • 200 גרם גבינת קצ'קבל / ברי מגוררת
  • ¼ כוס פלפלי חלפניו כבושים קצוצים דק
  • ¼ כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 3 שיני שום כתושות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר כסף.

  • 02.

    בעזרת סכין חדה חורצים את כיכר הלחם לאורך ולאחר מכן לרוחב, מבלי שהככר תתפרק (לא מגיעים עם הסכין עד לתחתית הככר). יש להקפיד שהחריצים יהיו עם מרווחים נדיבים. 

  • 03.

    בקערה, מניחים את הגבינות המגוררות, הפלפלים החריפים הקצוצים, השום והבצל הירוק ומערבבים. יוצקים את החמאה המומסת ומערבבים בעדינות.

  • 04.

    מניחים את ככר הלחם עם נייר הכסף וממלאים את החריצים בתערובת הגבינות. עוטפים את הככר היטב בנייר הכסף ואופים בתנור כ-15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהלחם מזהיב והגבינה חרוכה ומבעבעת. 

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מגישים לשולחן ובוצעים את הלחם בידיים.

הכנת? כאן מדרגים
(1262)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.