לחם מקמח מלא - מתכון ביתי ללחם בריא וטעים | השף הלבן

לחם מקמח מלא

לחם טעים מושקע ובריא

מאת: לינדה מלחי
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
לחם מקמח מלא

המרכיבים ל 4 ככרות:

  • 1/4 כוס שמן רגיל
  • 2 כפות סוכר
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • כף גדושה מלח
  • חצי כוס גרעיני חמניות
  • כוס שיבולת שועל
חומרים:
  • 5 כוסות קמח מלא
  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 3 כפות שמרים יבשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר פרט למלחץ. מערבלים היטב יכול להיות שצריך להוסיף עוד מים אז תוסיפו בהדרגה כחצי כוס. ולבסוף את המלח, הבצק יוצא קצת דביק.

  • 02.

    מפזרים מעל הבצק כף שמן ומכסים את הבצק לתפיחה כשעה. אחרי זה ללוש שוב עד להורדת האוויר.

  • 03.

    מכסים שוב פעם לתפיחה שנייה.

  • 04.

    אחרי שלב של התפיחה השניה מחלקים ל-4 כדורים וכל כדור להכין כריך עגול או מאורך. בעזרת סכין לעשות חתכים ולתת שוב פעם לתפוח.

  • 05.

    בינתיים מחממים את התנור לחום 180 מעלות, מורחים ביצה על הלחמים ולאפות. כ-45 דקות או עד שהלחמים מקבלים צבע חום כהה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(1414)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.