מתכון לחם זיתים | השף הלבן

לחם זיתים

לחם זיתים לאירוח חגיגי

מאת: ענת פראנק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם זיתים

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 6 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 גביע אשל
  • 250 גרם זיתים קצוצים גס (ירוקים ו/או שחורים)
  • 2 כפות אורגנו
  • חצי כפית מלח
לציפוי
  • 20 גרם חמאת תנובה מומסת
  • מעט קמח לפיזור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה שמים

  • 02.

    5 כוסות קמח, מלח ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים שמרים, מים, אשל.

  • 04.

    לשים לבצק אחיד (10 דקות במיקסר).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מניחים את הבצק בתוך שקית ניילון מקומחת ל 3/4 שעה להתפחה.

  • 06.

    מחממים תנור לחום גבוה.

  • 07.

    מוציאים את הבצק ומוסיפים זיתים, אורגנו, חצי כוס קמח ולשים קלות.

  • 08.

    יוצרים 2 כיכרות, מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה.

  • 09.

    מברישים את הככרות בחמאה מומסת ומפזרים קמח מעל.

  • 10.

    אופים בתנור למשך 20 דקות בחום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(77)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.