חצ'פורי גבינות – הגרסה המשפחתית | השף הלבן

חצ'פורי משפחתי עשיר בגבינות

רוצים לפנק את המשפחה עם מאפה מיוחד? יונית צוקרמן עם מתכון מדהים לחצ'פורי ענק בגודל משפחתי ועשיר בגבינות מצוינות שלא ישאיר אף אחד אדיש

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חצ'פורי במילוי גבינה
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל 8 מנות:

לבצק:
  • ½ קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 1 ו-1/4 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן
  • כפית מלח
למילוי:
  • 2 חבילות (500 גרם) גבינת חמד "פיראוס"
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 2 ביצים
לטופינג:
  • 8 ביצים M
להברשה:
  • ביצה טרופה
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: שמים את כל החומרים בקערת המיקסר למעט המלח. באמצעות וו לישה לשים עד שמתקבל גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    לאחר שלב הלישה, מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה במגבת ומתפיחים כשעה.

  • 03.

    הכנת המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    הרכבת המאפה: מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים כל אחד מהם לצורת מלבן.

  • 05.

    בכל צד של המלבן מניחים מעט מהמלית ומגלגלים לכיוון המרכז. משאירים במרכז גומה בצורת עין וממלאים אותה במלית הגבינות.

  • 06.

    מברישים את המאפים בביצה ואופים בתנור שחומם על טורבו ב-180 מעלות עד להזהבה.

  • 07.

    מוציאים מהתנור את החצ'פורי ושוברים 4 ביצים למרכז הגומה של כל אחד מהם, מחזירים לאפייה קצרה עד למידת העשייה הרצויה של הביצים.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(19)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.