חלה חגיגית במילוי גבינה | השף הלבן

חלה חגיגית במילוי גבינה ועשבי תיבול

מתכון לחלה חגיגית שחומה ורכה שממלאים בגבינה ועשבי תיבול

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלה חגיגית במילוי גבינה ועשבי תיבול
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10-12:

לבצק:
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 2/3 כוס מים
למילוי:
  • 100 גרם גבינת פיראוס פטה כבשים 5% מפוררת
  • 1/2 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה / בזיליקום / בצל ירוק / שמיר / אורגנו / זעתר)
  • להברשה: ביצה טרופה
  • לציפוי: שומשום ופרג

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבלים 5-6 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, עד שהבצק מכפיל נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מרפדים תבנית בנייר אפיה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-

  • 03.

    מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3/4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ. מפזרים על כל עלה גבינה ועשבי תיבול מגלגלים לרולדה. קולעים משלושת הרולדות צמה ומעבירים לתבנית.

  • 04.

    מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו ל 190 מעלות. מברישים את החלה בביצה טרופה ובוזקים שומשום ופרג. אופים 30-35 דקות עד שהחלה שחומה ואפויה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.