בורקס תרד וגבינות - המתכון האולטימטיבי | השף הלבן

בורקס תרד

מי יסרב לבורקס חם במילוי תרד?

מאת: עורך אתר השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורקס תרד

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • ביצה טרופה
  • שומשום שחור ולבן – לבחירה
למילוי:
  • 2 כפות שמן
  • 200 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים
  • 200 גרם גבינת חמד "פיראוס" 16% מפוררת
  • 50 גרם פתיתי עמק 28% "תנובה"
  • 200 גרם גבינת כנען תנובה
  • 1 כף קמח לבן
  • פלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר – לבחירה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190מעלות.

  • 02.

    מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק-דק ומטגנים קלות במחבת עם שמן.

  • 03.

    מעבירים את התרד לקערה ומערבבים עם יתר החומרים.

  • 04.

    על גבי משטח עבודה פותחים את הבצק וחותכים 3 רצועות מלבניות בגודל 8/30 ס"מ.

  • 05.

    לאורך כל רצועת בצק מניחים כ-1/3 ממלית התרד והגבינות.

  • 06.

    מקפלים את הבצק היטב מעל המילוי, מגלגלים ומותחים לצדדים, עד שנוצר גליל באורך של כ-50 ס"מ.

  • 07.

    סוגרים כל רצועה לצורת שבלול ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 08.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

  • 09.

    אופים בחום של 190 מעלות במשך כ-40 דקות עד שהבורקס זהוב. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.