בורקס מים | השף הלבן

בורקס מים

הבורקס שכולם מדברים עליו! המתכון של אפרת ליכטנשטט לבורקס מים במילוי תרד וגבינות שלא דומה לשום דבר אחר שטעמתם

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורקס מים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 8-10 מנות:

מרכיבים:
  • 1 חבילת עלי פילו "מעדנות" מופשרת לפי הוראות היצרן
לתרד:
  • 200-250 גרם תרד טרי קצוץ גס
לתערובת הגבינות:
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי טל העמק
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג׳ תנובה
  • 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס"
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
לתערובת הנוזלים:
  • 3 ביצים
  • ⅓ כוס שמן זית
  • ½ כוס חלב תנובה
להברשת הפילו:
  • 3-4 כפות שמן זית
גודל תבנית: תבנית מרובעת בגודל 23*23 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומשמנים היטב תבנית בגודל 23/23 ס״מ או בגודל דומה.

  • 02.

    שוטפים היטב את התרד, מייבשים וקוצצים גס.

  • 03.

    במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את התרד למחבת, מאדים כשתי דקות, ומכבים את האש.

  • 04.

    מעבירים את התרד למסננת כדי שיגיר כמה שיותר נוזלים, ומצננים עשר דקות.

  • 05.

    בקערה גדולה מערבבים את הגבינות עם המלח והפלפל.

  • 06.

    מוסיפים את התרד ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

  • 07.

    טורפים היטב את חומרי תערובת הנוזלים: הביצים, החלב והמים.

  • 08.

    מניחים עלה פילו ראשון ברישול על התבנית המשומנת.

  • 09.

    טובלים עלה פילו בקערת הנוזלים, נותנים לנוזלים לטפטף מעט ומניחים ברישול על רבע מהתבנית.

  • 10.

    חוזרים על הפעולה עם עוד 4 עלים עד שכל תחתית התבנית מרופדת בעלי פילו מקומטים ורטובים (לא מועכים).

  • 11.

    מניחים על העלים מחצית מתערובת הגבינות והתרד.

  • 12.

    חוזרים על הפעולה הראשונה עם עוד 4 עלי פילו: טובלים עלה פילו בקערת הנוזלים, נותנים לנוזלים לטפטף מעט לקערה ומניחים ברישול על רבע מהתבנית, וכך עד שכל התערובת גבינות מכוסה.

  • 13.

    מניחים על העלים את המחצית השנייה של תערובת הגבינות והתרד.

  • 14.

    חוזרים על הפעולה הראשונה עם עוד 4 עלי פילו: טובלים עלה פילו בקערת הנוזלים, נותנים לנוזלים לטפטף מעט לקערה ומניחים ברישול על רבע מהתבנית וכו…

  • 15.

    לבסוף לוקחים את עלה הפילו האחרון ומניחים על כל התבנית בצורה ישרה, בלי לטבול בנוזלים.

  • 16.

    מברישים את העלה העליון בשמן זית.

  • 17.

    חותכים לריבועים עם סכין חדה (כי אחרי האפייה קשה לחתוך).

  • 18.

    אופים בתנור החם 40-50 דקות או עד שהמאפה זהוב מאד ומשחים בקצוות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 19.

    אוכלים חם.

  • 20.

    בתאבון!

הידעת?

ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי ומפתיע, הבאנו לכם בדיוק את המתכון המושלם.
קבלו מתכון לבורקס שכולם מדברים עליו! המתכון של אפרת ליכטנשטט לבורקס מים במילוי תרד וגבינות שלא דומה לשום דבר אחר שטעמתם

הכנת? כאן מדרגים
(23)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.