בורקס איסטנבול – מתכון שווה ומקורי לחג השבועות | השף הלבן

בורקס איסטנבול

מה יותר שווה מבורקס? בורקס ענק שאפשר לחלוק עם כל המשפחה! מתכון של יונית צוקרמן לבורקס בסגנון טורקי במילוי גבינות שיהפוך לכם את חג השבועות הקרוב למיוחד יותר

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל12:

לרכישה >>
  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו מעדנות
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת או 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה "עמק"
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 גביע (250 גרם) בולגרית פיראוס 16% או 24%
גודל תבנית: 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה. 

  • 02.

    מניחים עלה פילו בתבנית, מברישים בחמאה, מניחים עליו עלה שני ומברישים גם אותו. 

  • 03.

    פורסים עלה פילו שלישי על משטח העבודה, מברישים בחמאה, אוספים ומכווצים לכדור ומניחים בתבנית. 

  • 04.

    חוזרים על פעולת ההברשה והכיווץ עם 5 עלים נוספים ומניחים בתבנית זה ליד זה.

  • 05.

    שמים בקערה את הגבינות, מערבבים ומפזרים על עלי הפילו.

  • 06.

    מברישים 4 עלי פילו בחמאה ומניחים על הגבינות אחד על השני.

  • 07.

    בעזרת סכין חדה חורצים ריבועים בכיסוי הפילו, אופים כ-30-40 דקות להזהבה ומגישים לצד סלט טרי.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(14)