ארוחה בריאה, טעימה ושלמה - תוכן קולינרי | השף הלבן

ארוחה בריאה, טעימה ושלמה

גם מנה ראשונה, גם עיקרית, גם תוספת, גם קינוח – וגם בריאות? בהחלט! אם התעוררתם על הצד הבריא שלכם היום ואתם רוצים ליהנות מארוחה שלמה מאוזנת תזונתית, טעימה, עשירה ועם מקסימום טעמים נהדרים שגם ילדים אוהבים, קראו לבלוטות הטעם שלכם והצטרפו אלינו למסע הכולל את כל התחנות הנדרשות לארוחה שלמה – מהמרק ועד לקינוח.

מאת: עורך השף הלבן
סלמון בתנור השף הלבן

פתיחה: מרק כתום עשיר וסלט מפנק

מרק כתום זו קלסיקה שלא מפסיקה להוכיח את עצמה כמנה מנצחת ואהובה על מבוגרים וילדים כאחד, ומתפקדת כמנת גורמה וכארוחת ערב לעת מצוא גם יחד. במה טמון סוד הקסם? כנראה זה השילוב בין הטעמים הקטיפתיים, קלות ההכנה, הבריאות והמרקם המשגע, וגם העובדה שבסופו של דבר אפשר להכין את המרק הזה גם בחורף וגם בקיץ וליהנות מהכתום-הכתום הזה במקסימום. את המרק שלכם לוו עם סלט מפנק לפתיחה, כמו סלט חסה מתקתק, סלט קיסר או סלט קצוץ דק דק.

האיטלקים קוראים לזה אפרטיבו – מנות פתיחה שמגרות את החושים ופותחות את בלוטות הטעם למה שיגיע בהמשך. כדי לשמור מקום ליתר המנות בארוחה, מומלץ להסתפק במנה קטנה של מרק וללוות את הסלט גם עם המנות הבאות שיבואו.

מנה ראשונה: דג

יש מצב שתרגישו בסוף המנה הזו כאילו אתם באולם שמחות (אבל מהסוג הממש טוב) ותחפשו את רחבת הריקודים – ככה זה כשאתם משקיעים בעצמכם עם דג עסיסי למנה הראשונה! הדג הוא מקור פשוט מעולה לחלבון איכותי, ותוכלו להכין אותו במגוון סגנונות – סלמון בתנור עם דבש ועשבי תיבול, סביצ'ה מתוחכם על ברוסקטה, לברק שלם צלוי עם לימון ורוזמרין ובכל דרך אחרת שאתם אוהבים. את הדג אפשר גם לעטוף בנייר כסף עם ירקות שאוהבים וכך ליהנות ממנה עשירה, מלאה ומאוזנת תזונתית הכוללת גם ירק, גם פחמימה וגם חלבון – ובלי טיפת מאמץ מיותר! רוצים להפוך את הדג לארוחה שלמה? שדכו אותו לפסטה לימונית עם חמאה והקפיצו קלות נתחי דג קטנטנים שאתם אוהבים, בתוספת ירק רענן כמו ברוקולי או עלי תרד. תוכלו גם לאפות את הדג עם סירות בטטה או תפוחי אדמה.

מנה עיקרית: טופו ופשטידה

מנה עיקרית שיש בה גם מקור מעולה לחלבון, גם ירקות, גם פחמימה מנחמת וגם טעם נהדר, זו כנראה מנה שתרצו לשמור לעולמי עד. אם אתם לא אוהבים דגים או שאתם מארחים ורוצים להכין ארוחה חגיגית, מומלץ בחום להוסיף את המנה הזו. טופו הוא מקור מושלם לחלבון, אך לא מוערך מספיק, וכשתכינו אותו לא ממש תבינו מדוע – הוא פשוט טעים  והופך כל ארוחה לחגיגת טעמים מאוזנת תזונתית.

אחד היתרונות הקולינריים הבולטים של הטופו הוא העובדה שהוא סופג אליו טעמים בצורה נפלאה, ולכן אפשר להעניק לו טאצ' אסיאתי, מזרחי, להפוך אותו לשניצל עסיסי ולהשתמש ביצירתיות כדי ליצור ממנו איזו מנה שתרצו, בכל טעם שתרצו! תוכלו להכין טופו מוקפץ עם בצל ופטריות ולהשתמש בתבליני שווארמה פיקנטיים, להשקיע ולחתוך עוד כמה ירקות כמו גמבה, זוקיני, חצילים, בצל ושעועית ירוקה ולהפוך את הטופו למנת מוקפץ משמחת עוד יותר, לצפות בפירורי לחם ולשלוח לבילוי קצר בתנור או פשוט להקפיץ קלות עם תבלינים אסיאתיים ולהגיש לצד פשטידת תירס שתגרום לכם להרגיש כאילו אתם במזרח הרחוק.

גם בגזרת הפשטידה אפשר "להתפרע" ולבחור בשלל מאפים בריאים וטעימים שישמשו על תקן מנת הפחמימה בארוחה, כמו פשטידת תרד ועשבי תיבול, פשטידת קישואים, פשטידת פטריות עם גבינות טובות שאוהבים, פשטידת פלפלים וברוקולי, פשטידת בטטה, לזניה גבינתית מטריפה וכן הלאה כיד הדמיון הטובה עליכם, או לשדרג את המלית ולהכין קיש צרפתי וחמאתי נהדר.

לקינוח: עוגת גזר

אם עוד נותר לכם מעט מקום בבטן אחרי הארוחה הדשנה הזו, מומלץ בחום להקדיש אותו לאחת העוגות היותר בריאות וטעימות שיש בסביבה: עוגת גזר! טעמיו המתקתקים של הגזר משתלבים נפלא במאפים, וכל שנותר לכם לעשות הוא להחליט האם לאפות את העוגה בתבניות מאפינס אישיות עם שבבי שקדים, להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה, לצפות את העוגה בשכבת שוקולד לבן מפנקת או פשוט לשלוח לתנור בתבנית אינגליש קייק ולזלול בהנאה לצד גלידת וניל קטיפתית!

 

סלמון בתנור השף הלבן

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.