פטריות שמפיניון בסויה ויין מצופות טמפורה מסין
טעים מאוד ומשביע

המרכיבים ל 4 מנות:
- 10-8 פטריות שמפיניון בינוניות שלמות
- 150 גרם קמח לבן
- 1 ביצה
- 180 מ"ל סודה מאוד קרה ומלאה בגזים
- מלח גס
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף סויה
- 3/4 כוס יין אדום
- 1 כפית סוכר
- פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי לימון
- צ'ילי מתוק
- רוטב טריאקי
- ג'ינג'ר טרי
- 1 שן שום קצוצה
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את היין האדום עם קורט מלח ופלפל שחור גרוס, השום, וקובייה קטנה של ג'ינג'ר טרי קצוץ, סויה , סוכר ומשרים תוך ערבוב מידי פעם לשעה את הפטריות. מסננים.
-
02.
חותכים מקלות שיפודים לחצי האורך ומשפדים כל פטריה לעומקה דרך הרגל כך שיהיה מעין מקל והפטריה תהיה יציבה.
-
03.
בסיר גבוהה מחממים שמן נקי לטיגון עמוק לחום בינוני גבוה ואליו מוסיפים 2 כפות שמן שומשום.
-
04.
סמוך לטיגון, מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים בקערה בעזרת מזלג את הביצה, הסודה, הקמח, בצל ירוק ומלח. ניתן להשאיר מעט גושים בבצק, לא לערבב לגמרי את חומרי התערובת.
-
05.
אוחזים בקצה השיפוד עם פטריה וטובלים את גוף הפטריה עד לגובה חצי הרגל בבצק כך שיהיה מכוסה מכל הכיוונים, מנערים שאריות בצק בעדינות ומניחים בזהירות בשמן החם.
-
06.
כשהציפוי שחום ונפוח מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
-
07.
מגישים מיד בליווי צלוחית עם צ'ילי מתוק וצלוחית עם רוטב טריאקי.