קיש פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה
קיש פטריות וכרישה מוקרם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות/ תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים
- 250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
- 1 כרישה חתוכה לפרוסות
- 3 כפות שמן זית
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 4 ביצים
- ½ חבילה (250 גרם) פתיתים מיוחדים לפיצה מסדרת קולקשן
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות) ומשמנים את תבנית האפייה.
-
03.
במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את פרוסות הכרישה עם מעט מלח כ-4 דקות עד שמזהיבות ומתרככות מעט.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את הכרישה ומניחים בצד.
-
05.
מוסיפים למחבת כף שמן זית ומטגנים על להבה גבוהה את הפטריות עם מעט מלח עד לאידוי כל הנוזלים.
-
06.
מעבירים לכלי אחסון ביחד עם הכרישה ומצננים במקרר.
-
07.
בקערה בינונית מערבבים את השמנת, הפתיתים המיוחדים והביצים, מתבלים בכפית מלח, אגוז מוסקט וקורט פלפל ומבשלים עד לקבלת נוזל אחיד.
-
08.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול התואם את גודל התבנית.
-
09.
מרפדים את תבנית הפאיבבצק ומהדקים היטב.
-
10.
מסדרים את הירקות בתפזורת על גבי הבצק, יוצקים מעל את הבלילה ואופים בתנור כחצי שעה או עד להזהבה.
הכנת? כאן מדרגים