אמפנדס תירס וגבינה בולגרית
מתכון נפלא של בני סיידא למאפה הדרום אמריקאי הטעים
המרכיבים ל30 מנות:
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרי שמרית
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות מלח
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות מים פושרים
- 50 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות שמן
- 300 גרם תירס משומר מסונן
- 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס מפוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מיקסר את כל המרכיבים לבצק פרט למים. מפעילים במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את המים ומעבדים 10 דקות לבצק אחיד ולא דביק.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה מכסים בניילון ניצמד ומתפיחים שעה וחצי. לשים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.
-
03.
להכנת המלית: ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את התירס המסונן ומטגנים 5 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים מוסיפים את הגבינה ומתבלים במלח ובפלפל.
טיימר מופעל
-
04.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 – 12 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית מקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג.
-
05.
מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים עד להזהבה מגישים חם. ניתן לאפות במקום לטגן- במידה ואופים יש למרוח מעל האמפנדס ביצה ולהכניס לתנור ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות (עד ההשחמה).
טיימר מופעל