המרכיבים ל8 מנותתבנית פאי חד פעמית בקוטר 29:
- 1 גביע (750 גרם) גבינה לאפיה 5% שומן מסדרת השף הלבן
- 0.5 ק"ג תאנים
- 150 גרם תמרים מגולענים
- 3 ביצים
- 0.75 כוס קמח תופח
- 0.75 כוס סוכר
- תבנית חד פעמית לאפיה, משומנת
- תבנית פאי חד פעמית בקוטר 29 משומנת בחמאת תנובה
- + 0.25 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מפזרים בתבנית 1/4 כוס סוכר.
-
02.
חוצים את התאנים ומסדרים 3/4 מהכמות במעגל חיצוני בתבנית. משאירים שוליים של 1 ס"מ משפת התבנית .
-
03.
לסדר מעגל פנימי וחופף של תמרים ולסיום את שארית התאנים במרכז .
-
04.
מערבבים את הגבינה עם ביצים ויתרת הסוכר.
-
05.
מקפלים את הקמח לתוך תערובת הגבינה ומערבבים היטב .
-
06.
יוצקים מעל התאנים והתמרים ומיישרים בעזרת מרית .
-
07.
מניחים את תבנית המאפה בתוך תבנית שנייה, עמוקה מעט. מוסיפים כ 3-4 כוסות מים (ליצירת אמבט מים) ומניחים בתנור שחומם מראש ל -170 מעלות.
-
08.
אופים 45 דקות עד שמוכן .
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה . ניתן להגיש חם או קר .
הכנת? כאן מדרגים