חלה לשבת
מתכון לא מסובך להכנת חלה ביתית, קלאסית לארוחת שבת או לכל ארוחה חגיגית אחרת
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים לכיכר אחת:
- חצי ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- כפית גדושה מלח
- כוס וחצי מים פושרים - לא חמים!
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת המיקסר שמים קודם את המלח ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים.
-
02.
לשים את התערובת בוו לישה לבצק מעט דביק. משמנים ושמים בצד להתפחת הבצק למשך שעה.
-
03.
מחלקים לשישה עיגולים שווים וקולעים שתי צמות
-
04.
מניחים בתבנית מעל נייר אפיה מתפיחים לחצי שעה, לאחר מכן מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
-
05.
אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהריח מתפזר בכל הבית.
הכנת? כאן מדרגים