קציצות על האש
מנת קציצות בקר עסיסיות וטעימות, מתאימות לצלייה על רשת גריל בגינה בארוחת שבת או לטיגון על מחבת במטבח הביתי

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1 מגש בשר טחון אדום אדום (0.5 ק"ג)
- 1 תפו"א בינוני-קטן מבושל במים
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום בינונית כתושה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 1 עגבניה גדולה בשלה
- 1 כפית שמן זית
- 1 שן שום
- מלח
- סוכר
- חומץ בלסמי
- עלי בזיליקום קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה:
-
02.
מומלץ להכין את הרוטב יום מראש. מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
-
03.
להכנת הקציצות- מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה.
-
04.
יוצרים 10 קציצות בעובי 1 ס"מ.
-
05.
מצננים במקרר כשעה לפני הטיגון או הצלייה על האש.
-
06.
לטיגון: מוזגים כ-4 כפות שמן למחבת חמה (רצוי עם תחתית עבה) ומטגנים על להבה בינונית גבוהה עד לקבלת השחמה יפה מכל הצדדים
-
07.
לצלייה על האש: מניחים את הקציצות על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה הופכים את הקציצות מצד לצד מס’ פעמים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה.
-
08.
מגישים חם עם הרוטב בצד. הנה גם מתכון לקציצות בקר עם תירס וכוסברה