מאפה ביצה בקן על בסיס בצק עלים
מאפה חמים וטעים המשלב מרקמים נימוחים ופריכים לצד טעם גבינתי עשיר ומענג. פינוק מושלם לבראנץ' משפחתי או כמנה ראשונה בארוחת קיץ קלילה
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% של תנובה
- 2 כפיות ממרח פלפל צ'ומה של אוליביה
- 4 פרוסות גבינת עמק קלאסית 28%
- 4 ביצים
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- צרור עלי עירית קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מגלגלים את הבצק למלבן ובעזרת צלחת בקוטר של כ-10 ס"מ חותכים מהבצק 4 עיגולים. מניחים בתבנית האפייה.
-
03.
יוצרים שוליים גבוהים: מגלגלים כ-1 ס"מ משולי הבצק כלפי פנים העיגול וצובטים.
-
04.
בעזרת מזלג, דוקרים את פני הבצק ואופים בתנור עד להזהבה, כ-10 דקות. אם הבצק התרומם, בעזרת סכין חדה מסירים את העלים העליונים של העיגול הפנימי.
טיימר מופעל
-
05.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות. מניחים במרכז כל עיגול כף שמנת חמוצה ומעט פלפל צ'ומה ומורחים לשכבה אחידה. קורעים את פרוסות גבינת העמק ומפזרים מעל.
-
06.
שוברים ביצה למרכז כל עיגול, מחזירים לתנור ואופים 10-14 דקות נוספות, עד שהחלבון הפך כולו לבן.
טיימר מופעל
-
07.
זורים מעט מלח ופלפל ומפזרים את העירית הקצוצה. מגישים מיד לצד גבינת שמנת.
-
08.
בתאבון!