מתכון קוגל אטריות מתוק | השף הלבן

קוגל אטריות מתוק

קוגל מתוק וטעים לימי שבת שכולם נמצאים ביחד

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קוגל אטריות מתוק

המרכיבים ל 24 מנות / 2 תבניות צרות וארוכות:

  • 400 גרם אטריות רחבות
  • 3 ביצים
  • 3 תפוחי עץ "גרנד" גדולים מגוררים במגרדת גסה
  • 100 גרם שזיפים יבשים קצוצים
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם אגוזי מלך או לוז
  • 3 כפות קמח תופח מנופה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט מרגרינה לשימון תבניות
  • 3 כפות גדושות סוכר
לקרמל:
  • 200 גרם מרגרינה
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את האטריות במי מלח לפי הוראות היצרן שעל האריזה, מסננים, מצננים ושמים בקערה.

  • 02.

    במחבת עמוקה ממיסים מרגרינה, שמן וסוכר, עד לקבלת קרמל מבעבע בצבע דבש כהה.

  • 03.

    יוצקים קרמל על האיטריות המבושלות ומערבבים עד שכל האטריות מתכסות בקרמל.

  • 04.

    טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות.

  • 05.

    מערבבים ומוסיפים שאר המצרכים לפי הסדר, תוך כדי בחישה עדינה.

  • 06.

    משמנים את התבניות במעט מרגרינה קשה, יוצקים את עיסת האטריות ואופים שעתיים עד שלוש בחום נמוך של 150 מעלות עד לקבלת גוון חום.

הכנת? כאן מדרגים
(316)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.