מתכון מוס שוקולד טבעוני לפסח | השף הלבן

מוס שוקולד טבעוני לפסח

מוס שוקולד טבעוני לפסח

מאת: מאיה בן ציון
קלה רמת מיומנות
מוס שוקולד טבעוני לפסח

המרכיבים ל12:

לבסיס
  • כוס קמח מצה
  • חצי אבקת אפיה או כפית אבקת סודה לשתיה
  • כוס וחצי עד שתי כוסות טחינה דלילה
למילוי
  • 4 מיכלים קצפת צמחית במתיקות מעודנת
  • 4 חפיסות שוקולד מריר 100 גרם כל אחד
  • 4 כפות וודקה
  • 100 גרם פיסטוק חלבי קצוצים גס
  • 15 חצאי תותים לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: מערבבים את קמח המצה עם הטחינה ואבקת האפיה . כשזה מתגבש לבצק מרדדים על תבנית עגולה (אפשר גם מרובעת) או קפיצית או מחומר גמיש. אופים בתנור 30 דקות 180 מעלות .

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    רצוי לבדוק אחרי 20 דקות אם נאפה הבצק הוא צריך להיות מעט שזוף.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מבשלים בסיר 2 מיכלים קצפת צמחית ו4 חפיסות

  • 04.

    שוקולד מריר תוך כדי עירבוב למיזוג מלא של החומרים. מכבים את האש, מוסיפים 4 כפות וודקה מצצנים מעט.

  • 05.

    מקציפים במיקסר לקצף יציב 2 מיכלים של קצפת צמחית, מאחדים את שניהם תוך כדי קיפול בקערה.

  • 06.

    מכניסים לפריזר לחצי שעה.

  • 07.

    את הבצק האפוי מניחים על צלחת גדולה ממנורצוי עם דפנות. על הבצק שופכים את המוס שהצטנן בנתיים.

  • 08.

    כשהוא קר מניחים עליו את כל תכן הקצפת מכניסים שוב לפריזר לשעה עד שהוא מתגבש.

  • 09.

    מפזרים מעליו מאה גרם פיסטוק חלבי קצוץ עבה - עם סכין על מגש חיתוך. בצדדים מניחים חצאי תותים או תותים שלמים איך שמתאים. וכמובן באמצע תות אחד לתפארת.

הכנת? כאן מדרגים
(203)